Poradňa Varné dosky


Autor: | Vložené: 07.01.2020 000 16:18 | Témy: Poradňa Varné dosky

Chcem sa informovať či je správne že sa indučná doska zohrieva od spodu ďakujem za odpoveď

  • Registrovaný používateľ

    Registrovaný používateľ

    20. januára 2020 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Neviem , co je to, ze sa zohrieva odspodu, ale popisem strucne ako funguje varna indukcna doska.
    V prvom rade potrebujeme hrncem ktore su zelezne,pripadne maju vo svojom dne zelezne vlozky. Tie su sucastou elektromagnetickeho okruhu, ktory vytvara teplo priamo v dne hrnca. Preto su straty minimalne, nakolko teplo sa nesprostredkuva cez nejake ine medium, ale vznika priamo v hrnci. Preto sklo nie je horuce, ale zohrieva sa od hrnca. Samozrejme, ako vsetky polovodicove komponenty, aj vo varnej doske su chladice, ktore potrebuju byt adekvatne ochladzovane, aby sa suciastky neznicili. Preto je tam rozmerny chladic, ktory je ochladzovany ventilátorom. Teply vzduch sa obvykle vyfukuje dopredu von z varnej dosky. Zozadu je nasavany studeny vzduch.
    Pokial je varna doska zabudovana nevhodne, bez pristupu
    vonkajsieho vzduchu a tiez nie je mozny odtok tepleho vzduchu, neda sa zabranit, aby sa v sufliku pod varnou doskou zohrieval napríklad pribor, lebo napríklad taky suflik oblubene davaju kuchynske studia pod varnu indukcnu dosku.
    Filo

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.